Search

Welzijn en Zorg

Voor de VSP geldt dat iedereen mee moet kunnen doen aan het maatschappelijk leven – jong en oud- ongeacht maatschappelijke of economische positie. VSP wil dat mensen die zorg nodig hebben hier altijd ondersteuning voor krijgen, zowel de jeugd als ook de ouderenzorg moet excellent zijn in onze gemeente. Onze ouderen hebben tenslotte aan de wieg gestaan van onze welvaart.

VSP vindt dat ouderen, gezinnen met problemen of inwoners met hulpvragen geholpen moeten worden. Onze inzet blijft zich richten op die burgers die onze hulp en ondersteuning het hardste nodig hebben. Een verantwoord gemeentelijke beleid hiervoor is nodig of iemand beperkingen heeft of niet.

De functies en verantwoordelijkheden van wijk-netwerken moeten nog steeds beter gedefinieerd worden. Dit geldt ook  voor de jeugd-gezondheidszorg en het jeugdwerk. Daarbij moeten verantwoordelijkheden en controle niet vergeten worden.

Het is belangrijk om de jeugd en hun ouders hier bij te betrekken. Activiteiten die vanuit de jongeren zelf worden geïnitieerd, dienen serieus bekeken te worden en desgewenst adequaat  ondersteund. Verder is het onze taak jongeren de middelen aan te dragen voor een gezonde leefstijl en zelf iets te doen tegen alcohol- en drugsmisbruik.

Uncategorized

Kerstactie VSP geslaagd

De afgelopen weken heeft de VSP veel aanmeldingen mogen ontvangen voor de kerstactie “ wie gunt u deze dagen een extra steuntje in de rug?”. Vandaag ging

Verder Lezen »