Search

Ruud Hendriks

Laten we zorgen voor de zorg!

 

Blij met u kennis te maken en mijn naam is Ruud Hendriks. Samen kunnen we meer bereiken in de zorg door de voorwaarden hiervoor te optimaliseren, samen & lokaal met u als Nieuwegeiner.


Sinds 2022 mag ik steunfractielid zijn voor de VSP, een partij voor jong en oud en door jong en oud in het mooie Nieuwegein.
Als geboren Utrechter mag ik mij al 50 jaar Nieuwegeiner noemen. Ooit met mijn ouders gaan wonen in de wijk Jutphaas en via 2 woningen in de wijk Galecop verhuisd naar de prachtige wijk Zuilenstein. Als samengesteld gezin met ieder 2 kinderen wonen mijn vriendin en ik al jaren met veel plezier in Nieuwegein.


Als maatschapslid ben ik al meer dan 20 jaar werkzaam als fysiotherapeut/manueel therapeut in de wijk Fokkesteeg bij het gezondheidscentrum de Schans. Ik houd van uitdagingen, werk verzetten en nieuwe dingen aangrijpen met altijd een kern van zorg en het zorgen voor elkaar.


Na het afronden van een 3-jarige master studie echografie eind 2021 kwam er in 2022 weer tijd vrij voor het invullen van een plek binnen de VSP. Mijn partij heeft net zoals ik veel aandacht voor het optimaliseren van de voorwaarden rond de zorg in de breedste zin van het woord; denk aan onder andere positieve gezondheid, goede huisvesting, positieve recreatie voor jong en oud en een gezonde leefomgeving. En net zoals in mijn werk als fysiotherapeut is dat onafhankelijk van leeftijd, cultuur, religie of beperkingen. We moeten samenwerken en netwerken om iedere Nieuwegeiner te laten functioneren binnen zijn kracht en mogelijkheden en onmogelijkheden aanvullen met lokale voorzieningen.


Na regelmatig geroep vanaf de zijlijn vond ik het weleens tijd om de roep voor verandering te laten plaatsvinden waar het thuishoort, namelijk aan de bestuurderstafel. Hierbij is het van enorm belang om te weten wat er geroepen en veranderd moet worden. Door goed naar mijn cliënten en de Nieuwegeiners te luisteren, niet van een afstand maar zoveel mogelijk individueel en lokaal.


Heeft u een positief idee met een kenmerk van zorg, laat mij het weten.